Workshop Stressmanagement voor medewerkers en leidinggevenden
Een beetje stress is niet erg! Maar wanneer wordt ‘een beetje’, ‘teveel’? "Veel werkplezier gaat verloren door stress" - dat kan echt anders!
Stress is echt niet altijd slecht. Sterker nog, zonder stress kunnen we lang zo goed niet functioneren. Maar er is een groot verschil tussen positieve stress en negatieve stress.
Tijdens de workshop stressmanagement vertellen we wat stress nu eigenlijk is. We hebben het over de functie van stress en leggen het verschil tussen positieve en negatieve stress uit. Vertellen we wat stress op fysiologisch, emotioneel en mentaal niveau met je doet. En bovenal wat je hier zelf aan kunt doen.
We gaan met stress aan de slag. Deelnemers leren de eigen stresssignalen en triggerpoints in het werk kennen en hier mee om te gaan. We vragen niemand het achterste van de tong te laten zien. Houden het licht en luchtig en leren je hoe je je stresslevel kunt verlagen middels simpele & easy to use tips & tricks.
De workshop is praktisch ingestoken. Bij Werk Stress weinig theoretische modellen. Ik neem de (werk)praktijk van alle dag als uitgangspunt.
Resultaat
Het resultaat van de workshop stressmanagement is dat je meer inzicht hebt in stress en de mogelijke gevolgen hiervan. Je weet op welke signalen je moet letten en kent het belang van stresspreventie. Ook weet je welke tools je kunt inzetten om je beter te voelen als de stress toeslaat.
Optioneel: we kunnen aan deze workshop individuele coaching gesprekken koppelen voor medewerkers die daar behoefte aan hebben.
Training stresspreventie voor leidinggevenden en HR-professionals
"Aan 1 op de 3 ziekmeldingen ligt stress ten grondslag."
Dat zijn (veel te) hoge getallen! Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je medewerkers.
Hoe ga je om met stress op de werkvloer? Wat zijn signalen om op te letten? Welke invloed heeft stress op jouw mensen? Hoe ga je het gesprek aan met medewerkers die stress ervaren of zelfs al tegen een burn-out aan zitten. Wat heeft een medewerker nodig die stress ervaart? Hoe voorkom je dat mensen omvallen?
In deze training krijg je antwoorden aangereikt.
We vertellen wat stress nu eigenlijk is. Hebben het over de functie van stress en leggen het verschil tussen positieve en negatieve stress uit. Informeren je we wat stress op fysiologisch, emotioneel en mentaal niveau met iemand kan doen.
De training is praktisch ingestoken. Bij Werk Stress weinig theoretische modellen. Ik neem de (werk)praktijk van alle dag als uitgangspunt.
Resultaat
Het resultaat van deze training is dat je meer inzicht hebt in stress en de mogelijke gevolgen hiervan op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Je weet wat stress is en kent het verschil tussen stress ervaren, overspannen zijn en een burn-out. Ook kun je onderscheid maken tussen positieve en negatieve stress.
Je weet op welke signalen je bij je medewerkers moet letten en kent het belang van stresspreventie. Je hebt tools in handen die je kunt inzetten ten behoeve van stresspreventie op de werkvloer.
"Veel werkplezier gaat verloren door stress" - dat kan echt anders!
Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1.
Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Eind 2015 publiceerde TNO het factsheet: werkstress, burn-out en verzuim. Een paar cijfers:
36% van werk gerelateerd ziekteverzuim ontstaat door werkstress. Dat zijn 7.555.000 verzuimdagen
1 miljoen Nederlanders hebben last van burn-out klachten
Jonge werknemers van 25 – 35 hebben relatief vaak burn-out klachten, namelijk 17%
Ruim 3 miljoen Nederlandse werknemers geven aan behoefte te hebben aan maatregelen tegen werkstress.
Aan 1 op de 3 ziekmeldingen ligt stress ten grondslag.