Spring naar content

Werk Stress

stresspreventie | time management | stressmanagement

coaching

Coaching door Werk Stress is gericht op bewustwording, persoonlijk leiderschap, stresspreventie, stressmanagement, verhogen van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

De thema’s die naar voren komen zullen we vertalen naar de werksituatie. Coaching door Werk Stress kan zowel preventief, curatief en bij re-integratie worden ingezet. Gesprekken die worden gevoerd zijn no-nonsense en doelgericht.

Werk Stress levert maatwerk. De methoden die wij gebruiken verschillen per persoon.  Methoden waar Werk Stress o.a. mee werkt zijn het stressmodel van Fransen, de circle of influence  van Stephen Covey, doelgericht coachen, kernkwadranten van Ofman, Roos van Leary en RET.

nobco_werkstress

Werk Stress biedt verschillende coaching producten aan. Het Werk Stress traject is een relatief kort en individueel traject waarin in 5 gesprekken wordt gewerkt aan het herstellen van stress èn wordt geleerd om te gaan met stress. Het Werk Stress traject extra is een soortgelijk traject en beslaat 10 gesprekken. Afhankelijk van de situatie kiest de opdrachtgever het gewenste traject.

Bij on-the-job-coaching begeleiden we de medewerker op de werkplek. On-the-job-coaching kan om verschillende redenen worden ingezet. Coaching op de werkplek is geschikt voor medewerkers die graag zien dat iemand meekijkt bij het organiseren van de werkzaamheden of om iemand te begeleiden bij re-integratie.

Coaching door Werk Stress is geschikt voor psychisch gezonde mensen die in een situatie terecht zijn gekomen die als ongewenst wordt ervaren.

Niet iedereen zit graag aan tafel om te praten over hetgeen er speelt. Wandelcoaching of runningtherapie zijn zakelijk ook zeer goed inzetbaar.

Lees hier meer over het Werk Stress traject, snel van je stress af!
Coaching en/of counseling is geen therapie. Om trauma’s uit het verleden te verwerken ga je in therapie.

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Eind 2020 publiceerde TNO het factsheet: werkstress, burn-out en verzuim. Een paar cijfers:

  • 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten

  • 37% van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor verzuim

  • 44% van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress

  • de burn-outklachten zijn redelijk stabiel. Zowel in 2019 als tijdens de Coronacrisis ervaart 17% van de werknemers burn-outklachten