Spring naar content

Werk Stress

stresspreventie | time management | stressmanagement

workshop Time Management

Een mailbox waar nooit een eind aan lijkt te komen, belletjes, deadlines, social media, "spoedjes", collega's die van alles van je willen. Werk houdt nooit op. Gebrek aan focus, structuur en overzicht gaat vaak gepaard met een verhoogd stressniveau. Op termijn kan dit zelfs leiden tot een burn-out. Hoe zorg je voor overzicht?

Met ontspanning en plezier je werk doen, je taken en verantwoordelijkheden managen en weten hoe je met afleiding omgaat? Toe aan focus, structuur & rust? Minder stress en de regie over jouw werkweek (terug)?

✔️ overzicht en structuur
✔️ met focus aan het werk
✔️ regie over de werkweek
✔️ stressvrij werken
✔️ productiever werken
✔️ grenzen stellen

Deelnemers leren de regie over de dag te houden en Focus en Structuur creëren met behulp van de doelgerichte T.P.A.-methode (Taken-Planning-Agenda).

Je leert hoe je je takenlijst, planning en agenda zo kunt inrichten dat jij met plezier en ontspanning aan het werk bent.

Bewustwording
Hoe werkt het brein ten opzichte van focus, afleiding en productiviteit? Als je wéét hoe het brein werkt ten opzichte van prikkels/afleiding, dan kun je de signalen sneller herkennen en afleiding verminderen. Je herkent patronen en word je ervan bewust dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Door de handige tips lukt het beter om met focus te werken waardoor de productiviteit wordt verhoogd en jij een voldaan gevoel hebt na een werkdag.

Taken vs Planning
Hoe maak je een handige takenlijst , een haalbare planning en hoe stel je prioriteiten? En wat is het doel van een planning? Je gaat direct aan de slag!

Agendabeheer
Welke acties zet je op een takenlijst en welke actie plan je in de agenda? Oneindige takenlijsten zijn verleden tijd na deze workshop. Vanaf nu werk je met een takenlijst die je snel kunt afvinken en dat geeft een fijn gevoel. Hoe ziet de agenda er nu uit?

Duur: 3 uur. Aantal deelnemers in overleg. Prijs op aanvraag

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Eind 2020 publiceerde TNO het factsheet: werkstress, burn-out en verzuim. Een paar cijfers:

  • 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten

  • 37% van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor verzuim

  • 44% van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress

  • de burn-outklachten zijn redelijk stabiel. Zowel in 2019 als tijdens de Coronacrisis ervaart 17% van de werknemers burn-outklachten