Spring naar content

Werk Stress

stresspreventie | time management | stressmanagement

workshop stresspreventie

Een beetje stress is niet erg! Maar wanneer wordt ‘een beetje’, ‘teveel’? "Veel werkplezier gaat verloren door stress" - dat kan echt anders!

Stress is echt niet altijd slecht. Sterker nog, zonder stress kunnen we niet functioneren. Maar er is een groot verschil tussen positieve stress en negatieve stress.

Tijdens deze korte èn inspirerende workshop stresspreventie vertellen we wat stress nu eigenlijk is. We hebben het over de functie van stress en leggen het verschil tussen positieve en negatieve stress uit. We vertellen wat stress op fysiologisch, emotioneel en mentaal niveau met je doet. En bovenal wat je hier zelf aan kunt doen.

We vragen niemand het achterste van de tong te laten zien. Houden het licht en luchtig en leren je hoe je je stresslevel kunt verlagen middels simpele & easy to use tips & tricks. 

De workshop is praktisch ingestoken. Bij Werk Stress weinig theoretische modellen. We nemen de (werk)praktijk van alle dag als uitgangspunt.

Resultaat

Het resultaat van de workshop stresspreventie is dat je meer inzicht hebt in stress en de mogelijke gevolgen hiervan. Je weet hoe je voor een goede basis zorgt om zo goed mogelijk bestand te zijn tegen stress. En bovenal weet je welke tools ingezet kunnen worden om je beter te voelen als de stress toeslaat.

Duur: 2 uur. Aantal deelnemers in overleg.Prijs op aanvraag

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Eind 2020 publiceerde TNO het factsheet: werkstress, burn-out en verzuim. Een paar cijfers:

  • 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten

  • 37% van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor verzuim

  • 44% van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress

  • de burn-outklachten zijn redelijk stabiel. Zowel in 2019 als tijdens de Coronacrisis ervaart 17% van de werknemers burn-outklachten