Spring naar content

Werk Stress

stresspreventie | time management | stressmanagement

stressmanagement voor HR en management

HR medewerkers en leidinggevenden

"Aan 1 op de 3 ziekmeldingen ligt stress ten grondslag." 

Dat zijn (veel te) hoge getallen. Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je medewerkers. Hoe ga jij om met stress op de werkvloer?

Wat zijn signalen om op te letten? Welke invloed heeft stress op jouw mensen? Hoe ga je het gesprek aan met medewerkers die stress ervaren of zelfs al tegen een burn-out aan zitten. Wat heeft een medewerker nodig die stress ervaart? Hoe voorkom je dat mensen omvallen? In deze workshop krijg je antwoorden aangereikt.

Bij Werk Stress weinig theoretische modellen. We nemen de (werk)praktijk van alle dag als uitgangspunt.

Resultaat

Het resultaat van deze training is dat je meer inzicht hebt in stress en de mogelijke gevolgen hiervan op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Je weet wat stress is en kent het verschil tussen stress ervaren, overspannen zijn en een burn-out. Ook kun je onderscheid maken tussen positieve en negatieve stress.

Je weet op welke signalen je bij je medewerkers moet letten en kent het belang van stresspreventie. Je hebt tools in handen die je kunt inzetten ten behoeve van stresspreventie op de werkvloer.

"Veel werkplezier gaat verloren door stress" - dat kan echt anders!

Duur: 2 uur. Aantal deelnemers in overleg. Prijs op aanvraag

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Eind 2020 publiceerde TNO het factsheet: werkstress, burn-out en verzuim. Een paar cijfers:

  • 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten

  • 37% van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor verzuim

  • 44% van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress

  • de burn-outklachten zijn redelijk stabiel. Zowel in 2019 als tijdens de Coronacrisis ervaart 17% van de werknemers burn-outklachten