Spring naar content

In Company training timemanagement

Kort, krachtig, effectief en nog leuk ook!

Druk, drukker, drukst?

Een mailbox waar nooit een eind aan lijkt te komen, terugbelverzoekjes, online overleggen, vergaderingen, deadlines, social media, "spoedjes", eindeloze to do lijsten, een hoge werkvoorraad, collega's die van alles van je willen. Werk houdt nooit op.

Optimaal timemanagement gaat niet (meer) over meer doen in minder tijd. Maar vooral over zicht hebben op je taken, je prioriteiten en je werkwijze. Je bewust zijn van welke je keuzes je maakt en waarom.

Esther Nederkoorn

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen zijn jaarlijks overspannen en lopen het risico op een burn-out. Eind 2023 publiceerde TNO het factsheet: Werkstress, burn-out en verzuim. Een paar interessante cijfers:

werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten
%
van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor ziekmelden op werk
%
van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress
%
van de werknemers ervaart hoge taakeisen
%
van de werknemers heeft te maken met ongewenst gedrag van klanten, patiënten of anderen

Maar hoe dan?

Timemanagement gaat niet (meer) over meer doen in minder tijd. Optimaal timemanagement gaat over effectief werken "het wat" (je taken). Over efficient werken "het hoe" (je planning). En over met focus werken. Met als mogelijk resultaat meer doen in minder tijd. Maar vooral zicht hebben op je taken, je prioriteiten en je werkwijze. 

Met onze handvaten lukt het om effectiever, efficiënter en met meer focus te werken. Waardoor jij een voldaan gevoel hebt na een werkdag.

Hieronder lees je meer over de training. 

* deze training is goed te combineren met onze training stressmanagement van een halve dag. Je hebt dan een mooie eendaagse training. We starten met stressmanagement in de ochtend en vullen het middagprogramma met de training timemanagement.

Aantal deelnemers

 1 - 12

Locatie

Locatie opdrachtgever

Prijs

€ 900 euro, ex btw / all in

Duur

  3 uren

Wat gaan we doen?

We besteden aandacht aan effectief werken "het wat", je taken. En aan efficient werken "het hoe", je planning. En vertellen je meer over hoe met focus te werken. Met als mogelijk resultaat meer doen in minder tijd. Maar vooral zicht hebben op je taken, je prioriteiten en je werkwijze. Je bewust te zijn van welke keuzes je maakt en waarom. Met onze handvaten lukt het om effectiever, efficiënter en met meer focus te werken. Waardoor jij een voldaan gevoel hebt na een werkdag.

Deelnemers leren de regie over de werkdagen te houden. Welke taken horen bij mij en welke niet? Hoe maak ik een keuze in het prioriteren van taken als het gaat om belangrijkheid en urgentie? Hoe organiseer ik mezelf en mijn werkzaamheden? Wat heb ik nodig om overzicht te hebben en houden?

Hoe bewaak jij je grenzen en waar zeg jij bewust ja tegen? De training is praktisch ingestoken. We nemen de (werk)praktijk van alle dag als uitgangspunt. 

Wat gaan we doen?

2019-01-01

1. Informeren

We besteden aandacht aan effectief werken "het wat", je taken. En aan efficient werken "het hoe", je planning. We geven tips hoe je met meer focus kunt werken. Deelnemers leren de regie over de werkdagen te houden. We gaan onder andere aan de slag met de Eisenhouwer Matrix. In welk kwadrant breng jij de meeste tijd door? Welke taken horen bij jou en welke niet? Hoe maak je een keuze in het prioriteren van taken als het gaat om belangrijkheid en urgentie? Hoe organiseer jij jezelf en je werkzaamheden? Van welke kanten komt er informatie op je af? Wat heb je nodig om overzicht te hebben en houden? Hoe bewaak jij je grenzen en waar zeg jij bewust ja tegen? 

2019-01-01

2020-01-01

2. Ervaren

Interactief, energiek en doelgericht, dat is de insteek. We gaan doen, ervaren en met elkaar in gesprek om inzichten op te doen. Er komen allerlei verschillende oefeningen en opdrachten voorbij die bijdragen aan het doel van de training.

2020-01-01

2021-01-01

3. Afronden

Na alle inzichten en ervaringen is er uiteraard ruimte om vragen te stellen. We ronden de training af door een aantal doelstellingen op papier te zetten die op een later moment bij de deelnemers terugkomen. Dit doen we om de transfer van het geleerde naar de werkvloer te ondersteunen.

2021-01-01

Hoe ziet een Werk Stress coachtraject eruit?

1. Informeren

We gaan onder andere aan de slag met de Eisenhouwer Matrix. In welk kwadrant breng jij de meeste tijd door? Hoe heb jij je werkzaamheden georganiseerd? Welke taken horen bij jou en welke niet? Hoe maak je een keuze in het prioriteren van taken als het gaat om belangrijkheid en urgentie? Hoe organiseer jij jezelf? Hoeveel "bewaarplekken" heb je? Wat heb je nodig om overzicht te hebben en houden? Hoe ga je om met je taken, het plannen en agenderen hiervan? Hoe bewaak jij je grenzen en waar zeg jij bewust ja tegen? En natuurlijk krijgen de deelnemers inzicht in afleiders en wat je kunt doen om met meer focus te werken. 

2. Ervaren

Interactief, energiek en doelgericht, dat is de insteek. We gaan doen en ervaren om inzichten op te doen. Er komen allerlei verschillende oefeningen en opdrachten voorbij die bijdragen aan het doel van de training.

3. Afronden

Na alle inzichten en ervaringen is er uiteraard ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. 

Esther Nederkoorn

Wat is het resultaat?

  • Overzicht en structuur
  • Met focus aan het werk
  • Regie over de werkweek
  • Stressvrij werken
  • Productiever werken
  • Grenzen stellen
  • Bewustwording en houding t.o.v. werktaken
  • Je draagt als opdrachtgever bij aan een gezond werkklimaat.

"Veel werkplezier gaat verloren door een slechte planning" - dat kan echt anders!

Top training! Meer van dit graag!

Belangrijk thema.

Uitwerking was verrassend en interactief.

Zeer interessant en complimenten voor Esther, heel leuk gebracht en veel aan gehad.

"To the point, down to earth en allesbehalve saai. Dankjewel!"

"Enthousiast, opgewekt, inhoudelijk erg goed op de hoogte en een motivator. Erg leuk om haar training te volgen!"

"Dank voor je inspirerende verhaal”

Scroll naar boven