Spring naar content

In Company training stress- en timemanagement

Een eendaagse training die niet alleen zinvol, leerzaam maar nog leuk is ook.

Werk Stress - voorkomen van burnout

Eendaagse training stress- en timemanagement

Bij deze eendaagse training gaan we in de ochtend met het onderwerp stress aan de slag. Medewerkers die minder of weinig stress ervaren zijn gezonder, productiever, maken minder fouten, denken creatiever, denken meer in oplossingen dan problemen, zijn flexibeler en beter gehumeurd. Hoe kun je stress voor je laten werken? 

In de middag komt timemanagement aan de orde. Want een mailbox waar nooit een eind aan lijkt te komen, terugbelverzoekjes, online overleggen, vergaderingen, deadlines, social media, "spoedjes", eindeloze to do lijsten, een hoge werkvoorraad, collega's die van alles van je willen. Werk houdt nooit op. Hoe ga je daar mee om?

Een zinvolle, leerzame en vooral ook leuke eendaagse training. 

 

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen zijn jaarlijks overspannen en lopen het risico op een burn-out. Eind 2023 publiceerde TNO het factsheet: Werkstress, burn-out en verzuim. Een paar interessante cijfers:

werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten
%
van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor ziekmelden op werk
%
van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress
%
van de werknemers ervaart hoge taakeisen
%
van de werknemers heeft te maken met ongewenst gedrag van klanten, patiënten of anderen

Maar hoe dan?

Maak stress en timemanagement bespreekbaar. Informeer je mensen. Want daar kun je als werkgever het verschil maken. Als medewerkers weten welke stresssignalen ze serieus moeten nemen kunnen ze tijdig bijsturen. Er is een groot verschil tussen het ervaren van stress, overspannen en burn-out zijn. Door je medewerkers te informeren kun je aan de voorkant veel leed en kosten voorkomen. Voor zowel werkgever als werknemer.

Timemanagement gaat niet (meer) over meer doen in minder tijd. Optimaal timemanagement gaat over effectief werken "het wat" (je taken). Over efficiënt werken "het hoe" (je planning). En over met focus werken. Met als mogelijk resultaat meer doen in minder tijd. Maar vooral zicht hebben op je taken, je prioriteiten en je werkwijze. Met als resultaat niet langer het gevoel te ervaren "geleefd" te worden.

Hieronder lees je meer over deze eendaagse training. 

Aantal deelnemers

 1 - 12

Locatie

  Locatie opdrachtgever

Prijs

€ 1500 euro, ex btw / all in

Duur

1 dag

Wat gaan we doen?

Natuurlijk vertellen we wat stress is. Maar we hebben het ook over de functie van stress en leggen het verschil uit tussen positieve en negatieve stress. We delen wat stress op fysiologisch, emotioneel en mentaal niveau met je doet. Wat het verschil is tussen objectieve en subjectieve druk. En bovenal wat je hier zelf aan kunt doen. We houden het licht en luchtig en leren je hoe je je stresslevel kunt verlagen middels simpele & easy to use tips & tricks. Hoe kun je stress voor je laten werken? Interactief, energiek en doelgericht. 

We besteden aandacht aan effectief werken "het wat", je taken. En aan efficiënt werken "het hoe", je planning. En vertellen je meer over hoe met focus te werken. Met als mogelijk resultaat meer doen in minder tijd. Maar vooral zicht hebben op je taken, je prioriteiten en je werkwijze. Je bewust te zijn van welke keuzes je maakt en waarom. Met onze handvaten lukt het om effectiever, efficiënter en met meer focus te werken. 

Deelnemers leren de regie over de werkdagen te houden. Hoe maak ik een keuze in het prioriteren van taken als het gaat om belangrijkheid en urgentie? Hoe organiseer ik mezelf en mijn werkzaamheden? Wat heb ik nodig om overzicht te hebben en houden? 

Deze eendaagse training wordt praktisch ingestoken. We nemen de (werk)praktijk van alle dag als uitgangspunt. 

Wat gaan we doen?

2019-01-01

1. Informeren

Wat is stress nu eigenlijk? Wat doet het met je? Hoe laat je stress voor je werken? Is de een gevoeliger voor stress dan de ander? Wat zijn stresssignalen? Wanneer wordt stress ongezond? Hoe blijf je daar van weg? We besteden aandacht aan effectief werken "het wat", je taken. En aan efficiënt werken "het hoe", je planning. We geven tips hoe je met meer focus kunt werken. Deelnemers leren de regie over de werkdagen te houden. Hoe maak je een keuze in het prioriteren van taken als het gaat om belangrijkheid en urgentie? Hoe organiseer jij jezelf en je werkzaamheden? 

2019-01-01

2020-01-01

2. Ervaren

Interactief, energiek en doelgericht, dat is de insteek. We gaan doen, ervaren en met elkaar in gesprek om inzichten op te doen. Er komen allerlei verschillende oefeningen en opdrachten voorbij die bijdragen aan het doel van de training.

2020-01-01

2021-01-01

3. Afronden

Na alle inzichten en ervaringen is er uiteraard ruimte om vragen te stellen. We ronden de training af door een aantal doelstellingen op papier te zetten die op een later moment bij de deelnemers terugkomen. Dit doen we om de transfer van het geleerde naar de werkvloer te ondersteunen.

2021-01-01

Hoe ziet een Werk Stress coachtraject eruit?

1. Informeren

Wat is stress nu eigenlijk? Wat doet het met je? Hoe laat je stress voor je werken? Is de een gevoeliger voor stress dan de ander? Wat zijn stresssignalen? Wanneer wordt stress ongezond? Hoe blijf je daar van weg? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen geven we je graag.  

2. Ervaren

Interactief, energiek en doelgericht, dat is de insteek. We gaan doen en ervaren om inzichten op te doen. Er komen allerlei verschillende oefeningen en opdrachten voorbij die bijdragen aan het doel van de training.

3. Afronden

We sluiten af met een individuele test waarmee je inzicht krijgt in jouw coping-mechanisme, hoe ga jij met stress om? En uiteraard krijg je bijpassende tips die je helpen om hiermee om te gaan.

Esther Nederkoorn

Wat is het resultaat?

  • Inzicht in hoe je stress voor je kunt laten werken.
  • Effectiever en efficiënter werken.
  • Met focus aan het werk.
  • Je weet welke tools je kunt inzetten als stress toeslaat.
  • Meer overzicht en structuur.
  • Regie over de werkdagen.
  • Minder uitval door zieke werknemers.
  • Minder stress, meer rust en energie.

"van mij krijg je een 10"

"to the point, down to earth en allesbehalve saai. Dankjewel!"

"goed om eens even bij stil te staan, we denderen altijd maar door"

"soms moet je dingen die je eigenlijk wel weet weer eens een keer horen van iemand. Ik ga toch een paar dingen anders doen nu"

"altijd een luisterend oor met goede feedback. Heeft goed duidelijk gemaakt hoe ik rust voor mezelf kan creëren en leiderschap kan nemen.

"dank voor je inspirerende verhaal”

"to the point, down to earth en allesbehalve saai. Dankjewel!"

"kom je nog een keer?"

"ik en er zelf verbaasd over maar ik vond het gewoon echt leuk bij jou"

“je workshop was een fijn cadeautje, smaakt naar meer”

“top workshop! Veel leuke en handige tips ontvangen”

"enthousiast, opgewekt, inhoudelijk erg op de hoogte en een motivator. Erg leuk om haar te masterclass te volgen!"

"er zat een taalfout in je test. Verder vond ik het gewoon heel goed".

Scroll naar boven