Spring naar content

In Company training doelen behalen

Word een goalgetter!

Word een goalgetter!

Iedereen heeft doelen. Of wil op zijn minst bepaalde stappen zetten. Of dat nu de wens is om assertiever te worden, vaker nee te zeggen, grenzen aan te geven of de wens om effectiever en met meer focus te werken. Wat maakt het nu zo lastig om je doelen te behalen? Vaak heeft dat te maken met het niet concreet verwoorden van doelen, allerlei beperkende overtuigingen en/of een focus waarmee we onszelf de pas afsnijden. Hoe heerlijk zou het zijn om je doelen wel te behalen?

Hoe word je wel een "goalgetter"? Hoe kom je van het NU naar je DOEL? Hoe ga je om met de beren op de weg en wat heb jij aan tools in huis om bij je doel te komen?

Esther Nederkoorn

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen zijn jaarlijks overspannen en lopen het risico op een burn-out. Eind 2023 publiceerde TNO het factsheet: Werkstress, burn-out en verzuim. Een paar interessante cijfers:

werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten
%
van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor ziekmelden op werk
%
van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress
%
van de werknemers ervaart hoge taakeisen
%
van de werknemers heeft te maken met ongewenst gedrag van klanten, patiënten of anderen

Hoe dan?

Door de deelnemers van te voren alvast aan het denken te zetten met een huiswerkopdracht. 

Door de deelnemers inzicht te geven in hun paradigma. Een paradigma is een gedachtepatroon of wereldbeeld waarmee wij allemaal op een andere manier de wereld in kijken. We zien de wereld niet zoals deze is maar zoals wij deze waarnemen. Dit heeft invloed op onze overtuigingen, de verhalen die we onszelf vertellen. 

Om van daar uit de deelnemers langs het "wieber-model" van het nu, naar het doel via de beren en gereedschapskist te leiden.

Of je nu nee wilt zeggen, je grenzen beter wilt bewaken, een opleiding afronden, beter met feedback om wilt gaan. Elke deelnemer laat het "wieber-model" op zijn of haar doelstelling los en gaat hier mee aan de slag.

Aantal deelnemers

 1 - 12

Locatie

Locatie opdrachtgever

Prijs

€ 900 euro, ex btw / all in

Duur

3 uren

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop inspireren we de deelnemers de regie over hun eigen leven te nemen. Deelnemers gaan zelf aan de slag met hun doelen. Door tijdens de workshop middels verschillende oefeningen met hun doelen aan de slag te gaan. Deelnemers maken de vertaalslag van hun gewenste doelen naar een ander niveau. Concreter en specifieker. Wat is er veranderd als jij je doel hebt gehaald? Wat levert het je op? Waar merken de mensen om je heen aan dat je doel hebt gehaald. Waar ligt jouw focus? 

Wat gaan we doen?

2019-01-01

1. Doelen stellen

Doelen stellen is een, ze realiseren is twee. Wat maakt dat het zo lastig is om jouw doel te halen? Want als het makkelijk was had je het al lang al voor elkaar. We geven inzicht in het paradigma, hebben het over een fixed en growth mindset. 

Interessant is dat jouw wijze van kijken naar situaties bepalend kan zijn voor de uitkomsten die je krijgt. Bijvoorbeeld in het geval van het bereiken van een doel, het oplossen van een probleem en zo verder. 

Je gaat aan de slag met het "vertalen"  van je doelen, waaraan merk je dat je bij je doel bent uitgekomen. Wat is er dan anders? Wat is er veranderd? Hoe voel je je dan? Wat levert het op?

2019-01-01

2020-01-01

2. Thema's

Je krijgt inzicht in je, vaak belemmerende, overtuigingen. Maar gaat ook op zoek naar ondersteunende, meer helpende, overtuigingen.

Dat doe je door tijdens de workshop middels verschillende oefeningen met je doelen aan de slag te gaan. Je gaat individueel aan de slag maar ook met elkaar in gesprek. Om met en van elkaar te leren. 

Interactief, energiek en doelgericht, dat is de insteek.

2020-01-01

2021-01-01

3. Afronden en acties benoemen

En natuurlijk, aan het eind van de workshop maak je de vertaalslag naar je eerste concrete acties. Je bent bekend met het "wieber-model" en weet hoe je deze kunt los laten op al je doelen. En we laten de deelnemers niet gaan zonder te vragen hoe ze rekenschap aan zichzelf gaan afleggen. 

2021-01-01

Hoe ziet een Werk Stress coachtraject eruit?

1. Doelen stellen

Tijdens deze 1-daagse training inspireren we de deelnemers de regie over hun eigen leven te nemen. Waar wil je aan werken? Wat zijn je (leer)doelen? En wat nu als de training je niet genoeg handvaten geeft. Leg je je (leer)doelen of wensen dan naast je neer of ga je op een andere manier actief aan de slag met jouw doelen? Dat is persoonlijk leiderschap; de verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven. We leren de deelnemers hoe ze van het nu naar hun doel bewegen. En natuurlijk bespreken we de beren op de weg. Maar reiken ook het nodige gereedschap aan om bij het gewenste doel te kunnen komen. 

2. Thema's

Interactief, energiek en doelgericht, dat is de insteek. We gaan doen en ervaren om inzichten op te doen. Je gaat individueel aan de slag maar ook met elkaar in gesprek. Om met en van elkaar te leren. 

Thema's die voorbij komen zijn: 

 • doelen stellen (en behalen)
 • nee zeggen
 • grenzen aangeven en bewaken
 • een situatie van verschillende kanten bekijken / Paradigma
 • feedback geven en ontvangen
 • cirkel van invloed en cirkel van betrokkenheid

3. Afronden en acties benoemen

Aan het eind van de dag nemen we de doelen door en vertalen we deze in acties. We vertalen de acties naar het smart-model.

Esther Nederkoorn

Wat is het resultaat?

 • Inzicht in doel(en)
 • Bewustwording paradigma
 • Zicht op belemmerende overtuigingen
 • Nauwkeurige navigatie richting doel(en)
 • Growth mindset
 • Toepasbaar op heel verschillende doelen
 • Routemap naar jouw doelen

"Een doel is een droom met een deadline" 

  Napoleon Hill

"Top training! Meer van dit graag!"

"Belangrijk thema"

"Uitwerking was verrassend en interactief"

"Zeer interessant en complimenten voor Esther, heel leuk gebracht en veel aan gehad"

"To the point, down to earth en allesbehalve saai. Dankjewel!"

"Enthousiast, opgewekt, inhoudelijk erg goed op de hoogte en een motivator. Erg leuk om haar training te volgen!"

"Dank voor je inspirerende verhaal”

Scroll naar boven