Spring naar content

Het Werk Stress coachtraject

5 gesprekken van 5 kwartier. Het coachtraject rond je binnen 5 maanden af.

1 op 1 coaching

Hèt Werk Stress coach traject is een relatief kort en individueel traject waarin je 1 op 1 met een coach in gesprek gaat. Voor iedereen die psychisch gezond is maar in een situatie zit die als ongewenst wordt ervaren. 

5 coachsessies van 5 kwartier. Het coachtraject wordt binnen 5 maanden afgerond.

Je ervaart bijvoorbeeld spanning gerelateerde klachten (stress) en hebt je ziek moeten melden. Of je bent nog net op het punt daarvoor maar je voelt dat je zo niet nog heel lang door kunt gaan. Het kan ook zijn dat je moeite hebt met het bewaken van je grenzen, je het lastig vindt om nee te zeggen, niet weet wat je wilt. Of ervaart dat je veel piekert of opgeslokt wordt door je werk en alle beslommeringen thuis. 

Coaching door Werk Stress richt zich op stressmanagement, timemanagement, persoonlijk leiderschap en/of loopbaancoaching. Ik word ingehuurd door bedrijven om hun medewerkers te coachen uit zorg voor de medewerker of op advies van de bedrijfsarts. Daarnaast weten professionals ons rechtstreeks te vinden.

Het Werk Stress coach traject kan zowel preventief, curatief en bij re-integratie worden ingezet.

Scroll svp naar beneden om meer te lezen over Hèt Werk Stress coachtraject.

Esther Nederkoorn

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen zijn jaarlijks overspannen en lopen het risico op een burn-out. Eind 2023 publiceerde TNO het factsheet: Werkstress, burn-out en verzuim. Een paar interessante cijfers:

werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten
%
van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor ziekmelden op werk
%
van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress
%
van de werknemers ervaart hoge taakeisen
%
van de werknemers heeft te maken met ongewenst gedrag van klanten, patiënten of anderen

Hoe ziet een Werk Stress coachtraject eruit?

2019-01-01

1.Intake

Ik ontvang graag een verzoek voor coaching via info@www.werkstress.nl. Daarna neem ik contact met je op voor het plannen van een intake. Je komt bij mij langs op kantoor in Heiloo of we "Zoomen" 30 minuten met elkaar. Ik leg je tijdens de intake wat meer uit over het coachtraject en samen verkennen we je hulpvraag. Ook is er uiteraard ruimte voor het beantwoorden van vragen. Dit doen we zodat beide partijen kunnen bepalen of er een match is tussen de coach en jou. 

2019-01-01

2019-01-01

2. Praktisch

Een coachtraject door Werk Stress bestaat uit 5 coachsessies van 5 kwartier. We spreken elkaar op het kantoor van Werk Stress in Heiloo of online (dat gaat echt prima!). Jij bepaalt de interval van de gesprekken. Vaak zien we elkaar bij aanvang van het traject wat vaker en daarna wordt er vaak voor gekozen om wat meer tijd tussen de gesprekken te laten. Net wat je wilt. Het hele traject ronden we binnen vijf maanden af. Tussen de afspraken in krijg je met enige regelmaat "huiswerk" mee. Wat dat is, is heel wisselend. Het kan zijn dat ik je vraag om iets te lezen in voorbereiding op onze volgende afspraak. Of ik vraag je om te oefenen met nieuw gedrag. Net wat er speelt.

2019-01-01

2019-01-01

3. Coaching is geen psychotherapie

Coaching is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Ik stel geen diagnose en kijk niet of nauwelijks terug naar het verleden. Gesprekken die worden gevoerd zijn doelgericht. Je komt immers met een probleem of vraag en je wilt er een oplossing voor of antwoord op. Coaching door Werk Stress is geschikt voor psychisch gezonde mensen die in een situatie terecht zijn gekomen die als ongewenst wordt ervaren. Waar mogelijk houden we het licht en luchtig. Mijn stijl is doelgericht, praktisch en energiek. 

2019-01-01

2019-01-01

4. Eigenaarschap

Bij coaching ligt de nadruk op het aanspreken van je eigen vermogen om problemen op te lossen. Dit heeft als voordeel dat de oplossingen, antwoorden en/of inzichten die worden gevonden bij jou passen en daarom ook beter eigen gemaakt worden. Je wordt als het ware geholpen om zelf tot een passende oplossing te komen. Hiermee voorkomen we ook een afhankelijkheidsrelatie van de coachee ten opzichte van de coach. De coachee is en blijft altijd verantwoordelijk voor het eigen proces.

2019-01-01

2019-01-01

5. Voor wie of welke hulpvraag?

Je relaxter voelen, minder stress ervaren, meer rust en meer energie? Minder piekeren, minder zenuwen of minder angst ervaren? Iets minder controle dwang en zaken los kunnen laten? Je grenzen aan kunnen geven en nee kunnen zeggen? Makkelijker delegeren of je uit durven spreken? Beter slapen, een rustige ademhaling, je ontspannen voelen en meer genieten? Anders omgaan met je tijd of je werk effectiever indelen? In dat geval ben je bij mij aan het juiste adres. 

2019-01-01

2020-01-01

6. Coachsessies

We gaan samen in gesprek, 5 coachsessies van 5 kwartier. Hoe we daar invulling aan geven hangt af van wie jij bent, je hulpvraag en/of wat er speelt. 1 op 1 coaching is een persoonlijk traject. Ik ben er voor jou, luister naar jou en zal mijn uiterste best doen om je zo goed mogelijk te ondersteunen.

2020-01-01

2019-01-01

7. Prijs

750 euro voor 5 coachsessie van 5 kwartier, ex btw. Gesprekken zijn online of op het kantoor van Werk Stress in Heiloo. De intake en eventuele rapportage (altijd op proces en niet op inhoud) richting de werkgever is inclusief.

2019-01-01

Hoe ziet een Werk Stress coachtraject eruit?

1. Intake

We ontvangen graag een verzoek voor coaching via info@www.werkstress.nl. Wij nemen daarna contact op voor het plannen van een intake. We "Zoomen" 30 minuten met elkaar waarin wij wat meer uitleggen over het coachtraject en verkennen we je hulpvraag. Ook is er uiteraard ruimte voor het beantwoorden van vragen. Dit doen we zodat beide partijen kunnen bepalen of er een match is tussen de coach en jou.

2. Praktisch

Een coachtraject door Werk Stress bestaat uit 8 coachsessies van een uur. We spreken elkaar op het kantoor van Werk Stress in Heiloo of online (dat gaat echt prima!). De eerste gesprekken zijn een- of tweewekelijks, daarna volgen de gesprekken elkaar om de twee, drie of vier weken op. Het hele traject ronden we binnen vijf maanden af. Tussen de afspraken in krijg je met enige regelmaat "huiswerk" mee. Wat dat is, is heel wisselend. Het kan zijn dat we je vragen om iets te lezen in voorbereiding op onze volgende afspraak. Of we vragen je om te oefenen met nieuw gedrag. Net wat er speelt.

3. Coaching is geen psychotherapie

Coaching is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Wij stellen geen diagnose en kijken niet of nauwelijks terug naar het verleden. Gesprekken die worden gevoerd zijn doelgericht. Je komt immers met een probleem of vraag en je wilt er een oplossing voor of antwoord op. Coaching door Werk Stress is geschikt voor psychisch gezonde mensen die in een situatie terecht zijn gekomen die als ongewenst wordt ervaren. Waar mogelijk houden we het licht en luchtig. Onze stijl is doelgericht, praktisch en energiek. 

4. Eigenaarschap

Bij coaching ligt de nadruk op het aanspreken van je eigen vermogen om problemen op te lossen. Dit heeft als voordeel dat de oplossingen, antwoorden en/of inzichten die worden gevonden bij jou passen en daarom ook beter eigen gemaakt worden. Je wordt als het ware geholpen om zelf tot een passende oplossing te komen. Hiermee voorkomen we ook een afhankelijkheidsrelatie van de coachee ten opzichte van de coach. De coachee is en blijft altijd verantwoordelijk voor het eigen proces.

5. Voor wie of welke hulpvraag?

Je relaxter voelen, minder stress ervaren, meer rust en meer energie? Minder piekeren, minder zenuwen of minder angst ervaren? Iets minder controle dwang en zaken los kunnen laten? Je grenzen aan kunnen geven en nee kunnen zeggen? Makkelijker delegeren of je uit durven spreken? Beter slapen, een rustige ademhaling, je ontspannen voelen en meer genieten? In dat geval ben je bij ons aan het juiste adres. 

6. Coachsessies

We gaan samen in gesprek. Hoe we daar invulling aan geven hangt af van wie jij bent, je hulpvraag en/of wat er speelt. 1 op 1 coaching is een persoonlijk traject. Wij zijn er voor jou, luisteren naar jou en zullen ons uiterste best doen om je zo goed mogelijk te ondersteunen bij hetgeen er bij jou speelt. 

7. Prijs

750 euro voor 5 coachsessie van een uur, ex btw. Gesprekken zijn online of op het kantoor van Werk Stress in Heiloo. De intake en eventuele rapportage (altijd op proces en niet op inhoud) richting de werkgever is inclusief.

Evidence-based

Coachen is vooral effectief als het proces doelgericht en methodisch is opgebouwd. Werk Stress werkt volgens de principes en werkwijze van evidence-based coaching. Coaching waarvan wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze effectief is.

Ethische gedragscode

Werk Stress onderschrijft zowel de Ethische Gedrags Code voor trainers (Nederlandse Orde van Beroeps Trainers) als die van beroepscoaches (Nederlandse Orde van Beroeps Coaches). Met als belangrijkste doel: het bevorderen van welzijn en veiligheid van de individuen en groepen waarmee ik werk.

Esther Nederkoorn

Resultaten zijn o.a.

  • Minder stress, meer rust en energie
  • Overzicht en grip op tijd
  • Minder piekeren
  • Het maken van bewuste(re) keuzes
  • Grenzen aan kunnen geven
  • Beter delegeren
  • Zelfvertrouwen
  • Minder controle dwang en makkelijker zaken loslaten

“to the point, down to earth en allesbehalve saai. Dankjewel!

"ik dacht heel vaak, goh dat wist ik helemaal niet"

"hier heb ik echt wat aan"

"ik had werkelijk geen idee dat stress zo'n impact kon hebben"

"je vertelde over het paradigma. Dat vond ik zo'n eye-opener"

"zonder dit programma was ik niet gekomen waar ik nu ben"

"ik vond het zo interessant!"

"zo fijn dat ik dit helemaal in mijn eigen tijd kon volgen"

"zo waardevol, dit zou iedereen moeten volgen"

Scroll naar boven