Werk Stress

stresspreventie | burn-out begeleiding | stressmanagement

het Werkstress traject

het Werk Stress traject

In korte tijd van je stress af, dat kan! Het Werk Stress traject is een relatief kort en individueel traject waarin je werkt aan het herstellen van stress èn leert om te gaan met stress.

Stress wordt vaak gezien als iets psychisch, een fenomeen dat zich afspeelt tussen de oren. Iets wat je even parkeert als het je niet uitkomt. Inmiddels weten we dat we als gevolg van het parkeren van stress alleen maar meer stress gaan ervaren. En dat stress ook fysieke klachten kan opleveren.

Misschien denk je dat je op yoga "moet" (niks mis mee maar misschien past boksen je beter). Google je eens op stress. Leest in de vakantie een zelfhulpboek. Heb je een cursus mindfulness gevolgd. Of gruwel je alleen al bij de gedachte. Denk je dat het beter gaat als eerst maar eens dit of dat achter de rug is. En ondertussen blijf je stress ervaren. En dat komt omdat er geen standaard formule is tegen stress. Het gaat erom dat je inziet dat de stress die jij ervaart jouw stress is. Dat je weet wat voor jou van belang is om druk van buitenaf op te vangen. Dat je inzicht hebt in welke subjectieve druk jij jezelf oplegt.

Wil jij van je stress af. Je minder zenuwachtig voelen. Meer genieten. Minder piekeren. Je relaxter voelen. Minder angst ervaren. Je minder opgefokt voelen. Meer rust. Beter slapen. Meer grip op je tijd. Minder hyperventileren. Beter ademen. Je ontspannen voelen. Een betere gezondheid. Meer energie. Of met minder stress door een reorganisatie of re-integratie traject heen? Doe jezelf een plezier. Wacht niet langer en onderneem actie.

hoe?

Door te kiezen voor het Werk Stres traject. Je gaat samen met mij aan tafel en aan het werk met jouw stress. Samen onderzoeken we, aan de hand van een stressmodel, hoe jij relatief snel van je stress af komt. We kijken naar je stresstriggers en naar objectieve- en subjectieve druk. Ook zorgen we voor een goede basis om beter bestand te zijn tegen stress.

Je leert welke tools je kunt inzetten als de stress toeslaat. Tools die bij jou passen! We praten veel maar doen ook oefeningen. Oefeningen om tot bepaalde inzichten te komen, om tot rust te komen of ontspannen te (leren) ademen. Misschien gaan we wel een of meerdere keren naar buiten. Dat bepalen we samen.

Stress is echt niet altijd slecht. Sterker nog, zonder stress kunnen we lang zo goed niet functioneren. Maar er is een groot verschil tussen positieve stress en negatieve stress. Laat stress voor je werken.

Ervaar je dat stress je tegen werkt? Doe er iets aan. Haal de druk van je schouders, de stress uit je hoofd en lijf en investeer in jezelf. Je zult je zoveel beter voelen.

Op zoek naar coaching op de werkvloer? 

Tijdens het coachtraject loopt Werk Stress mee als coach en vertrouwenspersoon. De coaching is gericht op de persoon en richt zich op bewustwording, persoonlijk leiderschap, stressmanagement, verhogen van de vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en - afhankelijk van de situatie - begeleiding bij re-integratie.

Het Werk Stress Traject “snel van je stress af”

 • 1 x gratis 10-min telefoongesprek

 • 1 x gratis intake gesprek van 25 minuten

 • 10 1-op-1 bijeenkomsten

 • elke week een mailtje met daarin een opdracht of oefening

 • Investering: 1150 euro ex btw.

Wat levert het Werk Stress model “snel van je stress af” je op?

 • Je weet hoe je een goede basis neerzet om beter bestand te zijn tegen stress

 • Je weet wat jouw stresstriggers zijn

 • Je weet welke tools je kunt inzetten als de stress toeslaat. Tools die bij jou passen!

 • Je kent het verschil tussen objectieve- en subjectieve druk

 • Je leert anders met dingen omgaan, waardoor je minder stress opbouwt.

 • Je ervaart een gevoel van ruimte en regie.

 • Je kijkt op een andere, meer positieve wijze, naar de situatie en jezelf

 • Je ervaart minder stress en meer rust en energie

Haal de druk van je schouders, de stress uit je hoofd en lijf en investeer in jezelf!

* Het Werk Stress Traject “snel van je stress af” is geschikt voor psychisch gezonde mensen die in een situatie terecht zijn gekomen die als ongewenst wordt ervaren oftewel last hebben van stress.

Burn-out?

Ik zou het je graag anders vertellen maar in de regel ben je niet binnen vier maanden uit een burn-out. Afhankelijk van de ernst en duur van je klachten is er soms eerst een fase van rust nodig, dit om de fysiologische processen in het lichaam te herstellen.

In die fase kan ik je voorlichting geven, perspectief bieden en samen met jou een dagstructuur opstellen. Die structuur is van belang omdat je jezelf een goede basis wilt geven om bestand te zijn tegen alles wat er nu op je pad komt.

Vanuit hier bouwen we verder aan een volledig en duurzaam herstel in 1-op-1 coachingsgesprekken.

Stresscounselor, de expert bij stressklachten!

Een stresscounselor begeleidt psychisch gezonde mensen die in een situatie terecht zijn gekomen die als ongewenst wordt ervaren.

Werk Stress

stresscounselor | coaching | workshops | trainingen

Neem contact op

contact formulier

Invalid Email
Invalid Number
06 53 94 93 78
info@werkstress.nl

Abonneer je op mijn mailinglijst