Spring naar content

het werk stress coach traject extra

hèt Werk Stress coach traject extra

Coaching door Werk Stress is gericht op bewustwording, persoonlijk leiderschap, stresspreventie, stressmanagement, verhogen van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. De thema’s die naar voren komen zullen we vertalen naar de werksituatie. Het Werk Stress coach traject kan zowel preventief, curatief en bij re-integratie worden ingezet.

  • 10 individuele coachsessies van een uur

  • gesprekken vinden plaats op het kantoor van Werk Stress in Heiloo, locatie opdrachtgever of via Zoom

  • inzicht in stresstriggers, tools om in te zetten als de stress toeslaat, kennis hoe om te gaan met loslaten, piekeren en controle

  • bewustwording, persoonlijk leiderschap, stressmanagement, verhogen van de vitaliteit, duurzame inzetbaarheid

  • minder stress, meer rust en energie

  • Een pakket à 10 uren is € 1150,- ex btw

Hèt Werk Stress coach traject extra is een traject waarin wordt gewerkt aan het herstellen van stress èn wordt geleerd om te gaan met stress.

Stress wordt vaak gezien als iets psychisch, een fenomeen dat zich afspeelt tussen de oren. Iets wat je even parkeert als het je niet uitkomt. Inmiddels weten we dat we als gevolg van het parkeren van stress alleen maar meer stress gaan ervaren. En dat stress ook fysieke klachten kan opleveren.

Misschien denk je dat je op yoga "moet" (niks mis mee maar misschien past boksen je beter). Google je eens op stress. Leest in de vakantie een zelfhulpboek. Heb je een cursus mindfulness gevolgd. Of gruwel je alleen al bij de gedachte. Denk je dat het beter gaat als eerst maar eens dit of dat achter de rug is. En ondertussen blijf je stress ervaren.

Wil jij van je stress af. Meer genieten. Minder piekeren. Je relaxter voelen. Minder angst ervaren. Je minder opgefokt voelen. Meer rust. Beter slapen. Meer grip op je tijd. Beter ademen. Je ontspannen voelen. Een betere gezondheid. Meer energie? Doe jezelf een plezier. Wacht niet langer en onderneem actie.

Je gaat samen met mij aan tafel en aan het werk met jouw stress. Samen onderzoeken we, aan de hand van een stressmodel, hoe jij relatief snel van je stress af komt. We kijken naar je stresstriggers en naar objectieve- en subjectieve druk. Ook zorgen we voor een goede basis om beter bestand te zijn tegen stress.

Je leert welke tools je kunt inzetten als de stress toeslaat. Tools die bij jou passen! We praten veel maar doen ook oefeningen. Oefeningen om tot bepaalde inzichten te komen, om tot rust te komen of ontspannen te (leren) ademen.

Stress is echt niet altijd slecht. Sterker nog, zonder stress kunnen we lang zo goed niet functioneren. Maar er is een groot verschil tussen positieve stress en negatieve stress. Laat stress voor je werken.

Ervaar je dat stress je tegen werkt? Doe er iets aan. Haal de druk van je schouders, de stress uit je hoofd en lijf en investeer in jezelf. Je zult je zoveel beter voelen.

Burn-out?

We zouden het graag anders vertellen maar in de regel is iemand niet binnen vier maanden uit een burn-out. Afhankelijk van de ernst en duur van de klachten is soms eerst een fase van rust nodig om de fysiologische processen in het lichaam te herstellen. Vanuit hier bouw je verder aan een volledig en duurzaam herstel.

het Werk Stress Traject extra is geschikt voor psychisch gezonde mensen die in een situatie terecht zijn gekomen die als ongewenst wordt ervaren oftewel last hebben van stress.

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen zijn jaarlijks overspannen en lopen het risico op een burn-out. Eind 2023 publiceerde TNO het factsheet: Werkstress, burn-out en verzuim. Een paar interessante cijfers:

werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten
%
van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor ziekmelden op werk
%
van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress
%
van de werknemers ervaart hoge taakeisen
%
van de werknemers heeft te maken met ongewenst gedrag van klanten, patiënten of anderen
Scroll naar boven