Werk Stress

stresspreventie | burn-out begeleiding | stressmanagement

het werk stress traject extra

het Werk Stress traject extra

Tijdens het coachtraject loopt Werk Stress mee als coach en vertrouwenspersoon. De coaching is gericht op bewustwording, persoonlijk leiderschap, stressmanagement, verhogen van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. De thema’s die naar voren komen zullen we vertalen naar de werksituatie. Het Werk Stress traject kan zowel preventief,  curatief en bij re-integratie worden ingezet.

On-the-job coaching is ook mogelijk.

Wat is het resultaat van het Werk Stress traject extra?

 • Kennis hoe een goede basis neer te zetten om beter bestand te zijn tegen stress.

 • Inzicht in stresstriggers.

 • Tools om in te zetten als de stress toeslaat. Tools die bij de persoon passen.

 • Inzicht in het verschil tussen objectieve- en subjectieve druk.

 • Minder stress opbouwen door anders met dingen om te gaan.

 • Een gevoel van ruimte en regie.

 • Coachee kijkt op een andere, meer positieve wijze, naar de situatie en zichzelf.

 • Minder stress, meer rust en energie.

het Werk Stress traject extra

 • 10 coachingsgesprekken

 • elke week een mailtje met een opdracht of oefening

 • investering: 1150 euro ex btw

Haal de druk van de schouders, de stress uit het hoofd en lijf en investeer in je medewerkers

het Werk Stress Traject extra is geschikt voor psychisch gezonde mensen die in een situatie terecht zijn gekomen die als ongewenst wordt ervaren oftewel last hebben van stress.

voor de medewerker

Het Werk Stress traject is een relatief kort en individueel traject waarin wordt gewerkt aan het herstellen van stress èn wordt geleerd om te gaan met stress.

Stress wordt vaak gezien als iets psychisch, een fenomeen dat zich afspeelt tussen de oren. Iets wat je even parkeert als het je niet uitkomt. Inmiddels weten we dat we als gevolg van het parkeren van stress alleen maar meer stress gaan ervaren. En dat stress ook fysieke klachten kan opleveren.

Misschien denk je dat je op yoga "moet" (niks mis mee maar misschien past boksen je beter). Google je eens op stress. Leest in de vakantie een zelfhulpboek. Heb je een cursus mindfulness gevolgd. Of gruwel je alleen al bij de gedachte. Denk je dat het beter gaat als eerst maar eens dit of dat achter de rug is. En ondertussen blijf je stress ervaren. En dat komt omdat er geen standaard formule is tegen stress. Het gaat erom dat je inziet dat de stress die jij ervaart jouw stress is. Dat je weet wat voor jou van belang is om druk van buitenaf op te vangen. Dat je inzicht hebt in welke subjectieve druk jij jezelf oplegt. 

Wil jij van je stress af. Je minder zenuwachtig voelen. Meer genieten. Minder piekeren. Je relaxter voelen. Minder angst ervaren. Je minder opgefokt voelen. Meer rust. Beter slapen. Meer grip op je tijd. Minder hyperventileren. Beter ademen. Je ontspannen voelen. Een betere gezondheid. Meer energie. Of met minder stress door een reorganisatie of re-integratie traject heen? Doe jezelf een plezier. Wacht niet langer en onderneem actie.

het Werk Stress traject

Je gaat samen met mij aan tafel en aan het werk met jouw stress. Samen onderzoeken we, aan de hand van een stressmodel, hoe jij relatief snel van je stress af komt. We kijken naar je stresstriggers en naar objectieve- en subjectieve druk. Ook zorgen we voor een goede basis om beter bestand te zijn tegen stress.

Je leert welke tools je kunt inzetten als de stress toeslaat. Tools die bij jou passen! We praten veel maar doen ook oefeningen. Oefeningen om tot bepaalde inzichten te komen, om tot rust te komen of ontspannen te (leren) ademen. Misschien gaan we wel een of meerdere keren naar buiten. Dat bepalen we samen.

Stress is echt niet altijd slecht. Sterker nog, zonder stress kunnen we lang zo goed niet functioneren. Maar er is een groot verschil tussen positieve stress en negatieve stress. Laat stress voor je werken.

Ervaar je dat stress je tegen werkt? Doe er iets aan. Haal de druk van je schouders, de stress uit je hoofd en lijf en investeer in jezelf. Je zult je zoveel beter voelen.

Op zoek naar coaching op de werkvloer? 

Tijdens het coachtraject loopt Werk Stress mee als coach en vertrouwenspersoon. De coaching is gericht op de persoon en richt zich op bewustwording, persoonlijk leiderschap, stressmanagement, verhogen van de vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en - afhankelijk van de situatie - begeleiding bij re-integratie.

Burn-out?

Ik zou het graag anders vertellen maar in de regel is iemand niet binnen vier maanden uit een burn-out. Afhankelijk van de ernst en duur van de klachten is soms eerst een fase van rust nodig om de fysiologische processen in het lichaam te herstellen.

In die fase kan ik voorlichting geven, perspectief bieden en een dagstructuur opstellen. Die structuur is van belang om goed bestand te zijn tegen alles wat er nu op het pad komt.

Vanuit hier bouwen we verder aan een volledig en duurzaam herstel. Middels coachingsgesprekken, wandelcoaching of runningtherapie. 

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out.
Eind 2019 publiceerde TNO het factsheet: werkstress, burn-out en verzuim. Een paar cijfers:

 • 36% van werk gerelateerd ziekteverzuim ontstaat door werkstress. Dat zijn 7.555.000 verzuimdagen
 • 1 miljoen Nederlanders hebben last van burn-out klachten
 • Jonge werknemers van 25 – 35 hebben relatief vaak burn-out klachten, namelijk 17%
 • Ruim 3 miljoen Nederlandse werknemers geven aan behoefte te hebben aan maatregelen tegen werkstress.
 • Aan 1 op de 3 ziekmeldingen ligt stress ten grondslag.

Neem contact op