Spring naar content

coaching bij stress

Coaching bij stress

Coaching is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Gesprekken die worden gevoerd zijn no-nonsense. Je komt immers met een probleem of vraag en je wilt er een oplossing voor of antwoord op. Bij coaching ligt de nadruk op het aanspreken van je eigen vermogen om problemen op te lossen. Dit heeft als voordeel dat de oplossingen die worden gevonden bij jou passen, en zodoende ook beter eigen gemaakt worden. Je wordt als het ware geholpen om zelf tot een passende oplossing te komen.

Coaching bij stress is goed inzetbaar als je je bijvoorbeeld minder gehaast wilt voelen, last hebt van spanning in je lijf, veel piekert, moeite hebt met loslaten, slecht slaapt, het lastig vindt om nee te zeggen. Of je loopt tegen problemen aan waarvoor geen oplossingen lijken. Omdat afhankelijkheden te groot zijn. Of er terugkerende verschillen van inzicht zijn.

Coaching door Werk Stress is gericht op bewustwording, persoonlijk leiderschap, stresspreventie, stressmanagement, verhogen van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Hèt Werk Stress traject is ons programma dat bestaat uit 5 coachsessies.

Hèt Werk Stress traject extra is ons programma dat bestaat uit 10 coachsessies.

Evidence-based

Coachen is vooral effectief als het proces doelgericht en methodisch is opgebouwd. Werk Stress werkt volgens de principes en werkwijze van evidence-based coaching. Coaching waarvan wetenschappelijk onderzoek aantoont dat deze effectief is. Naast RET en ACT zijn dat vooral motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht werken.

Rationeel-emotieve therapie (RET) focust zich voornamelijk op gedachten die mensen belemmeren om datgene te doen wat ze graag willen of nodig hebben. Acceptance and commitment therapy (ACT) richt zich op het verhogen van psychologische flexibiliteit. Wat betrekking heeft op het verbeteren van de wijze waarop mensen omgaan met problemen en uitdagingen.

Je kunt bij Werk Stress zonder verwijzing van een huisarts of specialist terecht en de coaching kan zowel preventief, curatief en bij re-integratie worden ingezet.

Coaching door Werk Stress is geschikt voor psychisch gezonde mensen die in een situatie terecht zijn gekomen die als ongewenst wordt ervaren.

Counseling en/of coaching is geen therapie. Om trauma’s uit het verleden te verwerken ga je in therapie.

.

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1

Meer dan een miljoen mensen zijn jaarlijks overspannen en lopen het risico op een burn-out. Eind 2023 publiceerde TNO het factsheet: Werkstress, burn-out en verzuim. Een paar interessante cijfers:

werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten
%
van de werknemers geeft werkdruk of werkstress als reden voor ziekmelden op werk
%
van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress
%
van de werknemers ervaart hoge taakeisen
%
van de werknemers heeft te maken met ongewenst gedrag van klanten, patiënten of anderen
Scroll naar boven